Vianočná kapustnica

Vianoce na Slovensku #1


Bebabel Vám prináša prvý recept z trilógie tradičných vianočných receptov, ktoré by nemali chýbať na žiadnom svianočnom stole:

Jednoduchá Vianočná Kapustnica


Čítaj ďalej a odhaľ recept, ktorý si možno pripravíš túto zimu 🙂

Kapustnica

Vianočná kapustnica


Na prípravu vianočnej kapustnice budeme potrebovať:

- 1 kg kyslej kapusty
- 3 druhy domácich klobás (najlepšia kombinácia je s údenou a surovou klobásou)
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- hrnček vopred namočených sušených hríbov
- soľ a mleté čierne korenie
- bobkový list
- pár guľôčok nového korenia
- papcún
- bábovka

Postup


Kyslú kapustu sceďte a šťavu z nej si odložte bokom. Kapustu môžete nasekať na menšie kúsky.
Ak je náhodou kapusta príliš kyslá, môžete ju trochu premyť pod studenou vodou, ale dávajte pozor, aby nestratila kyslosť.

Kapustu zalejte vodou, pridajte celé klobásy, huby aj s vodou, v ktorej boli namočené, bobkový list a nové korenie, sladkú papriku, osoľte a okoreňte, občas premiešajte a nechajte variť asi 2,5 hodiny na miernom ohni, kým kapusta nezmäkne a klobásky sa neuvaria.
Nakoniec pridajte nadrobno pokrájaný cesnak.

Medzitým si v menšom hrnci pripravte papcún ako cestovinu.

Hotovú kapustnicu servírujeme s papcúnom a podávame s bábovkou.

Dobrú chuť 🙂