Vianočný perník

Vianoce na Slovensku #2


Bebabel Vám prináša druhý recept z trilógie tradičných vianočných receptov, tentokrát sladký vianočný perník.

Jednoduchý vianočný perník


Čítaj ďalej a priprav si recept, ktorý ti osladí život 🙂

Vianocny pernik

Vianočný perník


Tento recept používa hrnček ako mierku, jeden hrnček má 250 ml.

Na prípravu vianočného perníka budeme potrebovať:

- 3/4 hrnček trstinového cukru
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 čajovú lyžičku mletej škorice
- 2 polievkové lyžice preosiateho kakaa
- 3 polievkové lyžice jahodového lekváru
- 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
- 1 prášok do perníka
- 2 hrnčeky vlažného mlieka
- 3/4 hrnčeka oleja
- 3 vajcia

Postup


Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia.

Rozbité vajíčka dáme do misy, pridáme cukor a vyšľaháme ich spolu do bielej peny.
Do bielej peny pridáme škoricu, kakao, lekvár a všetko dobre premiešame.
Keď je všetko dore premiešané, pridáme dva hrnčeky múky, sódu bikarbónu a práškok do perníka.

Všetko poriadne zamiešame a až potom pridáme do cesta vlažné mlieko, olej a poriadne premixujeme.

Vymastíme si plech maslom a nalejeme do neho cesto.

Vložíme plech do rúry a pečieme približne 25 minút.

Vybratý koláčik necháme vychladnúť, prípadne dozdobíme. Môžeme ho posypať práškovým cukrom, poliať čokoládou, alebo potrieť lekvárom a na to poliať čokoládou.

Je to len na Vás, my Vám prajeme dobrú chuť 🙂